1...2.....49...50

Den som ikke har gjemt seg n, den m st. Som sagt har ikke skolelivet og lekselesingen startet for fullt enda. I dag ble det derfor leking av gjemsel i leiligheten. Det er utrolig hvor mange gjemmesteder det egentlig finnes i en liten leilighet. Inni skap, opp skap, bak skap, bak sofaen, inni en koffert, under senga eller bak dra. Det er ogs utrolig hvor skremt en kan bli nr noen kommer hoppende mot deg ut av et skap...

Skolegangen er i gang

Planen var skrive litt etter skolen i gr, men nr det er over 30 grader ute, 40 minutter g hjem fra skolen og en blir tilbudt skyss av lreren, takker en heller ja enn sitte igjen p skolen. I dag har vi ftt internett i leiligheten og det fungerer bra.Hvor mye jeg kommer til bruke det, kan jeg ikke garantere for. Jeg kan jo ikke sitte inne hele ret.

N har jeg i hvert fall vrt her i over en uke, og har rukket vre en del dager p skolen. Denne frste uka har vrt en ganske rolig. Bli-kjent-opplegg, stranddag og introdusering av skolen og de forskjellige fagene er det det har gtt mest av. Fysikklreren min er ranket som en av de beste mattelrerne i Norge, mens spansklreren er her for lre spansk. Nivet er med andre ord variert blant lrerne. I matte- og fysikkklassene mine er vi kun 4-6 elever, s undervisningen og lringen her gr veldig fint. Ellers er vi i den fulle klassen 26 stykker, 3 gutter og resten jenter...jaja. Det gr n bra forelpig:)

Grunnet at store deler av elevene gr p skolen p grunn av astma, allergier, eksem og andre hud- og lungesykdommmer, blir det naturligvis en litt annerledes skole. Dette frer til at vi har en del, i manges yne, merkelig regler. For eksempel er det ikke lov med sjokolade- eller ntteeplegg p matpakken. Vi har helller ikke lov til skrelle sitrusfrukter p skolen, g i klr en har brukt i nrheten av husdyr, eller lukte parfyme. En annen ting som er spesielt med skolen er at det bde er videregende elever og barn helt ned i barnehagealder p samme skole. I de videregene klassene (inkl. pbygg og delkurs) er det rundt 100 elever. Og ja, skolen er helt Norsk.

Til slutt vil jeg bare si at jeg har ftt meg spansk telefonnummer(+34 679 535 128). Mitt norske vil kun bli brukt en gang i blandt, og nr jeg er hjemme p besk i Norge.

Ha en fin dag alle sammen;)

Livet gaar videre

Etter en kort natt og en lang reise kom jeg meg omsider helskinnet frem til Gran Canaria og Puerto Rico. Planen var at vi skulle bo paa hotell de to forste nettene inntil vi hadde sett paa et par leiligheter vi hadde plukket ut paa forhaand. Hotellet var et av de heller tvilsommme, med resepsjon kun mellom kl12-17 og stengt paa fredager. Andre gjester var det faa av, men hotellet var naa i hvert fall billig.

Den foerste leiligheten vi skulle se paa var veldig flott og hadde alt vi trengte. Vi trengte egentlig ikke se paa flere, tenkte det kunne vaere greit aa se paa de andre for aa ha et sammenlikningsgrunnlag. Da vi motte opp for aa se paa de to andre leilighetene viste det seg at disse allerede var utleid. det gjorde oss jo egentlig ikke saa mye, da vi var saa fornoyde med den foerste. Enn saa lenge. I lopet av kvelden endret ting seg, og spesielle forhold med utleier gjorde at vi ikke kunne leie den leiligheten allikevel. Hva gjoer vi naa da? Den kvelden ble humret noe dempet, men da vi ringte utlieefirmaet neste morgen hadde de en annen leilighet klar. Denne var naturligvis ikke lik den andre, men grei nok, saa det ble den. Naa har vi pakket ut tingene vaare, faatt paa plass navn paa postkassen og lagd vaar foerste middag sammen. Selv om det var trist aa se den andre leilighetene forsvinne, blir nok dette ogsaa en bra leilighet.

Hvis noen vil sende et postkort eller en hilsen fra Norge, er adressen min:
navnet mitt
Calle Princesa Tenesoya No 60
35120 Arguineguin
Espaa

I morgen blir det kanskje litt vasking i leiligheten, selv om vaeret sol og temperaturen over 30 grader...:)

Norge er et vakkert land, fjell og daler, hav og strand...

...men vre vintrer kan bli ka-alde. Hva er vel ikke bedre avslutte sin tilvrelse i Norge med, enn spise Grandiosa og se landskamp? Selv om ikke Arguineguin er den byen med frrest nordmenn, er det greit ha nasjonalflelsen p plass. Det ble dessverre ikke seier p Norge i dag, men vi er fremdeles den eneste fotballnasjonen ubeseiret av Brasil.

N er kofferten min endelig pakket, og det er bare 100 minutter igjen fr jeg forlater mitt hjem frem til jul. Jeg fr vel nske meg selv "God tur?!

Norge er et vakkert land, fjell og daler, hav og strand...
Norway in a nutshell

Jeg suser av grde

treogtredve grader
Dagen er ikke mange før sakene mine er pakket og jeg setter meg på flyet mot enda varmere strøk. Som du kanskje vet flytter til Gran Canaria for ta siste året på videregående. Postadressen min er uvisst da jeg ikke har noe leilighet enda, men byen er i hvert fall Arguineguin. Har du lyst til å komme på besøk, gjør gjerne det :)


Gleder meg :D

- P rros for en felles framtid

Etter tre og en halv uke på reisefot og ca 23 timer med tog er jeg nå på plass igjen i Stavanger. De siste ukene på speiderleir har vært helt fantastiske. Mange gode stunder og minner som er vanskelige å beskrive for en som ikke slev er speider. Med bildene under får du se litt av det jeg har vært med på siste de siste ukene.

Scene
Scenen som jeg tideligere nevnte at jeg var med å bygge. 12 høy og 17,5 meter bredt er ganske stort. Det er utrolig gøy å bygge med stillas....blir på en måte som lego for voksne :P

tårn
På leir bygges det tårn, portaler, spisebord, oppvaskstativ, gjerder, dusjanlegg, totempåler og andre praktiske innretninger en treger for en uke på leir. Å gå rundt i leiren om kvelden og bare nyte synet av alt de flotte byggverkene er fantastisk. 

hiawata
Etter litt for mange timer på vakt på en jerbaneovergang finner en stadig nye måter å underholde seg selv på.

bål
Bål er alltid sentralt på en speiderleir.

volleyballturnering
Tross i våre høye ambisjoner, kom vi ikke lenger enn til delfinalen i volleyballkonkurransen.

leirbål
Omtrent slik ser det ut når tusenvis av speidere samles for leirbål. Her ser du også scenen i ferdig versjon.
akrobatflammeslukere
På avslutningsleirbål fikk vi besøk av to sirkusartister som viste frem sine kunster.

Hulegraving
Sammen med ca 20-30 andre "maur" var jeg igjen etter leiren for å rydde opp. Scenen ble tatt ned, 1000kvm med telthaller ble slått ned og pakket sammen, doer ble stuet i trailere, søppel ble plukket og flaggstenger(tømmerstokker) båret. Til slutt må jeg ikke glemme alle hullene som ble gravd igjen. Som bildet viser var en del av dem ganske dype.

Bowling
Innimellom gravingen ble det tid til bowling, pizza og en flott guidet tur i Olavsgruva.

Spise is
Selv om 6000 speidere brukte en del dager i kioskene ble det en del varer til overs. Vi kunne jo selvfølgelig ikke kaste mat, så is, sjokolade, brus, sjokoladepudding og andre kioskvarer gikk ned en etter en.

Alt i alt, en flott leir. Tusen takk til alle sammen som var på leiren ;)
Nå er det bare å begynne å glede seg til neste landsleir. "Fire år er lenge men vi tar det med et smil :)"