Fjelltur og studentmiddag

Solveig kors
For første gang, ble det på onsdag endelig fjelltur på meg. Fjellet var ikke akkurat stort, men utsikten var god og turen var flott.

Patalavaca/arguineguin
Utsikt over Patalavaca og Arguineguin, med sementfabrikken i bakgrunnen.

Etter den lille fjellturen bar det rett til Sjømannskirka på studentmiddag. Dette er et tilbud som kirka har en gang i måneden, og store deler av den videregående skolen kommer. Denne gangen ble det servert pølser og hamburgere, etterfulgt av en festlig runde med Kokkelimonke.
Pølsebrød
Mmmm...pølser.  De spanske pølsene er desverre ikke like gode som de norske, men når de er gratis går de lett ned.

sunwing
Utsikt fra Sjømannskirka og ut mot havet.

Hvor mange ganger m en lage ostesaus for ikke svi den?

Det er sndags morgen og her sitter jeg og spiser kalde pannekaker med sjokoladeplegg og sjokomelk. Det spise middagsrester til frokost har blitt en vane som jeg egentlig ikke har noe imot.

Jeg har begynt trene p det lokale treningssenteret, s dagen i gr startet med en knallhard spinningkt....heftig slitsomt med snne greier. Trening er gy, men det blir nok en stund til jeg gr p spinning igjen.

Nr det gjelder svaret p sprsmlet i overskriften, er svaret tre. Ja, tre. Melk har for de som ikke vet det veldig lett for brenne seg fast i gryta, og det er litt kjipt delegge hele mousakaen bare p grunn av litt svidd ostesaus. Mousakaen ble veldig god til slutt, noen som er imponert:)?

Ellers var det i gr nattcaf p sjmannskirka. Der ble det heftige runder med Fantasi. Det ble ogs sunget SingStar, men at jeg fikk tittelen "tonedv" trenger ikke utdypes. Det var imidlertid bare p n av sangene. Det var n i hvert fall gy.

Vamos a la playa?

promenaden
Her ser du litt av stranda og promenaden i den lille byen min. Skal vi gå på stranda?

Det store skomysteriet

For å gi noe forståelse for dette, må jeg først nevne at leiligheten er i samme oppgang som fire andre leiligheter.

Her forleden dag var helgevasken tatt og alle skoene derfor satt ut på gangen (dvs. utenfor leiligheten). Når kvelden kom, sto skoene fortsatt ute på gangen. De var glemt. Da jeg neste morgen skulle finne skoene mine stusset jeg litt, men kom raskt på at de kunne ligge ute på gangen. Der lå haugen med sko, slik som den hadde gjort dagen før. Én sko lå ikke i haugen, den hang på dørhåndtaket. Hvem kunne ha gjort dette? Ikke lang tid gikk før jeg så at den tilhørende skoen ikke var å finne i haugen. Hvor var den blitt av? Hadde noen gjemt den eller hadde de tatt den med seg? Jeg lette litt rundt i oppgangen, men den var sporløst forsvunnet. Jeg hadde store planer om å henge opp plakat i oppgagen med "hast du meine rote Schue gesehen" og "tiene usted visto mi zapato rojo"...Senere på dagen så jeg plutselig at skoen hang på det røde brannslukningsapparatet i gangen....at jeg ikke hadde sett den før. Nå har jeg heldigvis begge skoene mine i behold, og jeg kan konkludere med at det ikke bor tyver i oppgangen, men at noen bare hadde vært ute på byen den kvelden.

...en liten historie fra virkeligheten...

"Reisebrev"

Nå har jeg vært her i omlag tre uke og det er på tide å skrive litt mer om tilværelsen min. En del av den første tiden har gått med til å ordne ting, bli kjent, endre vaner, kjøpe inn til leiligheten og ikke mist å løse gåten med de merkelige og sprikende åpningstidene de har her. Jeg følere mer og mer at jeg virkelig bor her, og jeg kan vel om sider si at jeg nå har «slått meg til ro». Følelsen av å være på en lang ferie er over. Nå bor jeg her, og det skal jeg gjøre frem til neste sommer.

Princesa Tenesoya
(Bildet er tatt fra rett utenfor leiligheten og nedover gata)

Byen jeg bor i heter Arguineguin og ligger mellom de to store turiststedene Puerto Rico og Playa del Ingles på Sør-kysten av Gran Canaria. Byen har ca 4000 innbyggere, hvorav en del av disse er norske. De fleste steder snakkes det spansk, men er en på butikken er det alltid noen andre norske kunder som kan hjelpe deg med å finne kakerlakkspray, brunost, tomatsaus eller hva det nå måtte være. Byen var opprinnelig en fiskerlandsby, og fiske er fremdeles like viktig som turismen. I tillegg til fisk, kommer det også en del båtflyktninger til havna.

Panoramaview 1
(tatt fra terrassen med utsikt mot havet)

Strøket jeg bor i er ikke like mye preget av turisme og utlendinger som en del andre plasser. Og det er kanskje like greit. For noen vil bildene gi ett inntrykk av slum, men det er det egentlig ikke. Spanjakkene er bare ikke alltid like opptatt av fasader og hvordan ting ser ut. Rett utenfor leiligheten har vi en liten butikk som er grei å ha. Et par hundre meter lenger ned i gata finner vi den største matbutikken i byen. Det å gå på butikken for å handle mat har blitt en vane som jeg trives med:) Ellers har vi i gata vår byens dyrlege, så det er alltid en syk og rabiat hund å se.

panoramaview2
(Også tatt fra terrassen med utsikt mot fjellene)

Leiligheten jeg bor i har allerede rukket å bli ommøblert, vasket, ryddet og rotet til igjen flere ganger. Tre soverom, kjøkken, bad, stue, vaskerom og en liten takterrasse er det som hører med. Antall kvadratmeter er vanskelig å si, men den er nå romslig nok. Noe oppvaskmaskin finnes ikke, så oppvasken tas for hånd etter hvert måltid. At oppvasken tas så ofte har litt å gjøre med at vi kun har et sett servise...men,men.


kyllingmiddagKjøttbollemiddag

Hvis noen er i tvil om matlagingsferdighetene, så taler bildene min sak. Det meste fra kjøttboller i brun saus til kylling og pommes frites blir tilbrakt på kjøkkenet her.


Jaja, det var litt om hvordan det går her i sør. Ha en fin dag alle sammen!


Vrtegn

Nr en kan g i bar overkropp klokken 07 om morgenen, blir det en varm dag. Et sikkert vrtegn.

Etter 3 uker uten aircondition og temperaturer mellom 30 og 40 grader, ble det i dag anskaffet vifte til leiligheten. Hvorfor ikke fr?

paddle, petanta y patatas fritas

I gr hadde vi sosialdag for den videregende skolen. Nr det bare er 100 elever er det litt enklere gjre slike ting. Dagen startet med spise tapas p en tapasrestaurant. Deretter ble det omvisning p det lokale trenings- og kultursenteret. Her fikk vi prvd oss i paddle. Paddle er en blanding av squash og tennis, og er veldig gy. Tilslutt spilte vi petanca(bocca) p profisjonelle baner. En flott dag:)

Hjemme i leiligheten ble det tid til litt kreativ fotballspilling. Heldigvis var det bare n tallerken som gikk med. En god middag med kyllingvinger og pommes frites ble ogs spist.

Blod, svette, trer

I tillegg til de vanlige fagene, matte, fysikk og spansk har jeg 3 timer ballspill i uka som valgfag. Hadde min frste timer i dag, og det var en heller varm opplevelse. Det springe rundt i 34grader, steikende sol og null vind, sier seg selv at er ganske slitsomt og utmattende. Heldigvis er det ikke langt ned til havet og en avkjlende dukkert.