Vaskemaskinen

Hvis noen lurer p hvordan det gikk med vaskemaskinen, s gikk det bra. Det var bare velte maskinen over p siden, for s prve finne et filter. Det kunne jo vre at filteret var tett. Noe filter fant jeg ikke, men derimot pumpa(denhvitedingsenpbildet) som pumper vannet ut av maskinen. Pumpa ble skrudd opp, og inni der var det kjrt seg fast en liten metallbit(sebildet) som forhindre at pumpa gikk rundt. Det var visst bare fjerne denne, og s skru alle skruene p plass igjen.

Ikke vrre enn det.

Vaskemaskinen

Godt vre hjemme

Flyet fra Gardemoen i natt ble noe forsinket, men jeg kom hjem til slutt.

Det var godt å stå opp i dag uten å ha noen jeg måtte, burde, eller skulle gjøre. Sette seg ned å lese avisen og spise kake.

Det var godt å ta seg en lang varm dusj for så å kle på seg ullsokker og ullundertøy.

ret til Van Gogh

Tenkte at jeg skulle utdype meg rundt det tiligere publiserte bildet. For de som har prøvd å gjette, så ja, bildet er fra en konsert. Det hele begynte en lørdag da Henrik, Lise og Benedicte hadde vært på stranda. Vi var på vei hjem da jeg så en konsertplakat med et band som vi hadde hørt på en gang i spansktimen. Jeg likte bandet veldig godt og ble plutlselig interessert. De andre hadde ikke hørt om  bandet, men konsert var konsert. Vi så mer på plakaten, "det er jo i dag jo!" Men vi visste ikke helt hvor konserten skulle være. Las Palmas kanskje? Nå var klokken 16 og konserten begynte klokken 22. Det var bare å hive seg rundt, på konsert skulle vi. Det var bare ett problem. Hvordan skulle vi komme oss hjem fra  Las Palmas etter konserten? Det er en time å kjøre og siste buss går hjem kl 23. Det var uaktuelt å ta den. Planen ble da å heller ta første buss neste morgen, den som gikk kl 0500. Så vi fikk heller bare rusle rundt i noen timer å vente. Etter konserten begynte det å regne. Heldigvis gikk ikke planen som planlagt. Vi fant tilfeldigvis en buss som gikk til Playa del Ingles, også tok vi taxi derfra. Det ble sent, men vi fikk sove i våre egne senger og slapp å gå gatelangs en regnfull natt i Las Palmas.

massefols
Det var det spanske bandet La Oreja de Van Gogh som hadde konsert på Estadio de Gran Ganaria i Las Palmas.

estadio
Det var en stooor stadio som møtte oss da vi kom inn. Over 20 000 var og så på konserten og stemningen var høy. 20 000 mennesker er ganske mye det.

scene
Bandet var utrolig flinke og konserten tok heftig av. Skikkelig bra musikk. Det er i hvert fall en av mine beste konsertopplevelser, og jeg har vært på både D.D.E., Carola og Wig Wam-konserter! Bandet synger på spansk og er veldig populært så alle sang med. Selv vi som ikke hadde hørt sangene før og så vidt kan spansk, prøvde å synge med så godt vi kunne. Lysshowet var bra, lyden var bra, vokalisten var bra, bandet var bra, stemningen var bra. Alt klaffet. En utrolig bra kveld. Og veldig impulsivt:P

trio
Benedicte, Lise og Henrik på konsert


Spenning i hverdagen

Hverdagen byr på mye spennende:
  • Semifinalen i håndball-EM i dag, Norge mot Frankrike. 24-24 og tre og et halvt minutt igjen...det var spennende det.
  • Flax-lodd-kalenderen min. Klarer så vidt å vente til neste dag med å skrape. Har vunnet 30 kr til nå :)

Liten oppdatgering

Jeg får ikke tid til å skrive så mye nå. Snart er det landskamp mot Ungarn, heia Norge! Etterpå er det nissefest på skolen før jeg skal hjem og lage russekort. Trekkinga av visdomstann gikk utrolig fint, spanstentamenen i dag gikk også utrolig bra. Til helga blir nok litt vasking, avising av fryseboks, oppspising av kjøleskap og leseforberedelser til norsktentamen på mandag. Mandag blir det også pepperkakehusknusing, "Amalies jul"-maraton og "Jul i borettslaget" før jeg setter meg på flyet hjem til Norge på tirsdag.

Jeg kommer med flyet SK4698 til gardemoen tirsdag kl 2125 og til Sola natt til onsdag med SK4059 kl 0020. Så får vi se om det blir julestreik eller ikke...

Fooresten, dagens kjendis: Terje Tysdal, trønderrockens far. Så han opptil flere ganger i dag.

Jeg skal se hva jeg får tid tid. Skal prøve å legge inn litt bilder før jeg drar hjem. Og hvis du følger med får de kanskje vite hvordan jeg havnet akkurat her forrige lørdag:
massefols

Frjulstida

Heisann alle sammen. Selv om jeg har fortalt mye grusomt om tanna mi, så har jeg det egentlig slett ikke så værst. Her kommer en del bilder fra de siste dagene.

Det er ikke lenge siden det ble første desember, dagen vi alle ventet på. Butikkene rundt omkring begynner jo med julepynt i oktober, men her i leigligheten skulle ikke dette skje før det ble desember. Forrige fredag kom endelig dagen slik at julepynt kunne henges opp og julemusikk spilles over høytalerne. Hver dag har vi også barn-tv-stund med Amalies jul. En episode hver dag.

pepperkakebaking
Om det ikke blir 7, måtte det i hvert fall bli en sort julekaker. Her sitter (f.v.) Anne Berit min ene nabo, Maiken min romnabo og Benedicte min andre nabo i leiligheten vår og baker pepperkaker. Tre veldig hyggelige jenter.

vindu
Vinduene ut mot gata er pyntet med skikkelig julestemning. Her er det Maiken som  har satt sin hånd på verket.

80754-55
Pepperkakehus hører selvfølgelig til i disse førjulstider. I bakgrunnen ser du min eminente, og gatas eneste dorullnisse. Her en dag hadde vi juleverksted og lagde julepynt.

Julehjerte
I stuevinduet henger flotte pepperkakehjerter, med nonstop og melis.

Døra
Inngangsdøra med kjøkkenet i bakgrunnen er også naturligvis pyntet.

rommetmitt
Det er vel på tide at du får se hvordan jeg lever og hvordan rommet mitt ser ut. Omtrent slik. Juleboa og julekort hengt opp for anledningen.

rommetmitt2
Her du litt mer av rommet mitt. Diverse spredte julekuler, isoporsnø, julekort og en nissefigur er julepynten min i år. Fin den.

Julekalender
I gangen henger mors hjemmesydde julekalender, sendt med posten. Pakkene har vi ordnet selv og vi har hver vår dag. Til nå har jeg fått en julekule (henger i lampa mi på bildet lenger oppe) og en usedvanlig stygg buddastatue...

Merrychristmas
Det har seg slik at på andre siden av gata, på to av hjørnene i krysset, er det et internat som drives av en av lærenre på skolen. Min gode ide var å henge pynt på tvers over gata. Dette var ikke noe stor heksekunst, så nå henger "Merry Christmas" over gata.

julepynt
Oi, et bilde av meg:) Her avbildet sammen med julepynt, isoporsnø og snømannen jeg lagde på juleverkstedet. Har en mistanke om at isporsnøen ikke vil være ute av rommet før påske.

pepperkakegjengen
Og et siste bilde; Maiken, Benedicte og Henrik lager pepperkaker.

Noen som gleder seg til jul? Det gjør jeg, selv om også adventen er ei fin tid.

Tannmysteriet del 2

Nå skal du høre hvordan det har gått videre i historien om visdomstanna. Jeg var nemlig hos tannlegen i dag. Det gjorde ganske vondt når tannlegen pirket i tannkjøttet som delvis ligger oppå visdomstanna. DEt som i hvert fall var sikkert var at den måtte trekkes. Så neste tirsdag er den store dagen...Men før det måtte jeg på en atibiotikakur for å få ned betenneles. Og sånn er det med den saken.

Visdom gjr vondt

Jeg beskrev så flott i forrige innlegg hvor bra jeg hadde det. Og det stemmer, jeg hadde det veldig bra den helga. Mandag gikk også bra, selv om jeg hadde nynorkstentamen( fikk 5(+) :D ). Tirsdag var de gode dagene over. En visdomstann var kommet for å skape kvalm. Noe sier at ting "kommer sent, men godt". Denne tanna var ikke et eksempel på det. Den ble vondere og det ble vondt å svelge og å spise. I går kom jeg meg omsider til legen hvor jeg fikk vite at det lå noen bakterier på lur. De hadde ikke brutt ut ennå, men jeg fikk en antibiotikakur til å ha på lager. I dag skulle jeg egnetlig til tannlegen, men hverken den norsk, danske eller spanske hadde åpent. Det får bli til mandag. I mellomtiden får vi kose oss med smertestillende...